Worldpest

Sivrisinek İlaçlama

 

Sivrisinekler; durgun sular ( göletler, küçük kaplardaki sular, bataklıklar ve nemli topraklarda)yaşar ve ürerler. Sivrisinekler yumurtalarını bu alanlara bırakarak kuluçka döneminin oluşmasını beklerler. İlkbahar -yaz aylarında görülmektedirler. Dört evreden geçerler; yumurta, larva, pupa ve erişkin hal. Büyük çoğunluğu kan emerek beslenir ancak, sivrisinek  kan emmeyen türü de bulunmaktadır. Kan emiciler sadece dişilerdir ve kan emen her sivrisinek de yumurtlama dönemi oluşmaktadır. Yaz aylarında sivrisinek ilaçlama yapılması kaçınılmaz bir önlemdir. Özellikle sabahın erken vakti ve akşam saatlerinde sivrisinek ilaçlama yapıldığında çevrede sivrisinek sayısında büyük azalmanın olduğunu göreceksiniz.

Sivrisinek İlaçlaması Nasıl Yapılır

Sitemizde okuyacağınız bu makalede sivrisinek ilaçlaması nasıl yapılır sorusuna yeterli cevaplar mevcuttur. İlk Başta elimizde olan sıvı ve ya granür halindeki sivrisinek ilacı ürün üzerinde belirtilen uygulama miktarını ilaçlama pompasına boşaltarak istenilen ölçekte su ilave edilmelidir. Eğer ürün açıklamasında bu açıklama yazmıyor ise ; 5 litrelik bir pompaya sıvı ilaç için 0,25 ml ilaç koyulmalıdır. Eğer granür (toz) ilaç ise 5 litrelik ilaçlama pompasına 100 gram ilaç konulduktan sonra soğuk çeşme suyu ilave edilir. Su doldurulan ilaçlama pompası tam doldurulmadan ilacın çalkalanması için boşluk bırakılmalıdır. İlaç en az 2 dakika çalkalanmalıdır. Gıda ürünlerine sıkmamaya dakika edilmelidir. Evde ki tüm canlılar dışarı çıkarılmalıdır. Daha sonra hazır olan ilaç püskürtme başlığı ile tüm alan ıslatılmalı.Böylece sivrisinek ilaçlaması hakkında sizde fikir sahibisiniz.

Sivrisinek İlaçlama Yöntemleri

Konu başlığında da belirtildiği gibi bilinmelidir ki sivrisinek ilaçlama yöntemleri ilaçlamanın altın kurallarındandır. Sivrisinek ilaçlama yöntemleri yapmakla beraber fiziki önlemlerinde alınması en önemli mücadele şeklidir.

 

Nedir bu fiziki önlemler :

  • Bataklık alanların olabildiğince kurutulması gerekmektedir.
  • Göletlerin olduğu alanlarda ise evlerin ve ya iş yerlerinin pencere ve kapılarını gözenekleri sık ve montajı sıkı yapılmış sineklikler kullanılmalıdır.
  • Göletlere sineklerin üremelerini engelleyecek larvasitler sıkılmalıdır
  • Sivrisinek ilaçlaması yapılacağı günün zaman dilimleri güneş ışınının olduğu zamanların dışında olmalıdır.
  • Sivrisinek ilaçlama yapılmadan hava durumunun bir gün sonrasına kadar yağmurlu olmadığına emin olunmalıdır
  • Rüzgarın hızı ve yönü hesaba katılmalıdır. Aşırı rüzgarlı havada sivrisinek ilaçlaması yapılamaz.
  • Sivrisinek ilaçlaması bahçe ve dış alanlara yaz aylarında haftada 2 defa yapılırsa oldukça fayda sağlayacaktır.

Sivrisinek larvasit ilaçlama

Sivrisinek larvasit ilaclama

 

Sivrisinek larvasit  ilaçlama yapabilmek için yeterli bilgi birikimi ve doğru olan insektistle birlikte üreme alanlarına larvasit uygulayarak geride kalanların oluşum süreçlerini ortadan kaldırabilmek için bilirkişiler tarafından minimum değerler içerisinde metrekare alana sarf edilen miktar ve ilaç hazırlama dozajı doğru ayarlanarak uygulama sivrisinek larvasit ilaçlama yapılmalıdır.

Bahçe ilaçlama hakkında bilgi edinmek istermi siniz

Sivrisinek İlaçlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Acil Destek

Whatsapp
1
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?