SİNEK İLAÇLAMA ;Sinek diğer adı ise “diptera” familyanın alt takımından oluşan sinekler kendi aralarında başka türlere ayrılırlar. Genellikle çift kanat şeklinde slim ve ya oval yumuşak vücut yapılarına sahiptirler. Yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar. Larvaları genellikle sıcak ve nemli alanlara bırakılırlar. Ancak bazı sinek çeşitleri başka bir canlı ü zerine de yumurta bırakabilir. Bu durum sonucu ise parazit olduğunun bir göstergesidir. Bir çok türe ayrılan sineklerin en yaygın bilinenleri:
Sinek Türleri
Sinek Çeşitleri Karasinek
kör sinek (lağım sineği)
tatarcık
. Sinekler insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuzluklar oluşturmaktadırlar. İlk bahar mevsimi ile başlayan popülasyon sonbahara kadar varlıklarını devam ettirmektedirler. Uçarak ve yürüyerek dolaştıkları zeminde ki bir mikrobu alarak konacakları sağlık ve beslenme alanlarına kolaylıkla bulaştırabilirler. Ortamın sıcaklığına bağlı olarak hızlı bir çoğalma gerçekleştirirler. Ekoloji sistemde döngü zincirinde kolay av olmayan ve sayıları her an arttığından dolayı, insanların yaşam alanlarını risk altına alırlar. Sinekler bulaşıcı hastalıkların taşınmasında ve önemli role sahiptir.Bunun için sinek ilaçlama önemlidir. Her an her yerde temizlik kurallarını yıkıp geçiren bu canların üremelerini ve beslenmelerini sağlayacak kaynakların sinek üremesi için uygun olmayan ortam haline getirmeli sonrasında ise sinek ilaçlama ile kontrol altına almak gerekir. Sinek ilaçlama yöntemi sorunu en hızlı şekilde minimize edecek çalışma yöntemdir.
SİNEK İLAÇLAMA NASIL YAPILIR
Sinek ilaçlama nasıl yapılır herkesin bu durumdan muzdarip olduğundan sorunu kontrol altına alabilmek için eczane, market ve ya diğer alışveriş alanlarından kolay kullanımlı sinek ilaçlama spreyi ve ya diğer tablet sinek ilacı almaktadırlar. Sinek ilaçlama nasıl yapılır için üç çeşit yöntem önerebiliriz; Birincisi: Sinek ilaçlama nasıl yapılır adı altında birkaç makale okuduğunuzda faydalı bilgiler olduğunu göreceksiniz. Sinek ilaçlama nasıl yapılır yöntemlerinden ilki; granür sinek ilacı su ile seyreltilerek belirlenen sinek ilaçlama alanı hesaplanarak hazırlanır. Daha sonrasında sinek ilacı, ilaçlama pompasına boşaltılarak. Maske eldiven gözlük uygulayıcı kişi için kesinlikle kullanılması zorunlu iş öncesi tedbirler arasındadır. Daha sonra bu ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından sineklerin yoğun yaşadığı alanlara doğru püskürterek uygulama yapılacaktır.
Sinek ilaçlaması sineklerin çevrede konabilecekleri ağaç dalları,duvar, zemin alana püskürtülerek iyice ıslatılmalıdır.
SİNEK İLAÇLAMA YÖNTEMİ
SİNEK İLAÇLAMA YÖNTEMİ için diğer yöntem ise sinek yakalama tuzaklarıdır. Bu sinek yakalama yöntemlerinden biri olan sinek yakalama tuzakları şeffaf naylon torbalara bal kıvamında konulan yapışkan fenomenlerdir. Özellikle sinek ilaçlama yöntemleri için kullanılan erkek sinekleri çeken fenomen (çekici hormonlar) dikkat ve tercih merkezleri olarak cezp edicidir. Böylece gelen sinekler geçiş alanlarına konulan sinek yakalama tuzakları fark ederek konmaya çalışırlar, konan her sinek orada yapışıp kalırlar daha çok erkek sinekler takıldığı için sinek çiftleşmesi olmadığından üreme azalır. Tuzağa yakalanan sinekleri merak eden diğer sinekler de yanlarına konarken böylece birbirini çeken kitle gittikçe azalarak kontrol sağlanabilir.
SİNEK YAKALAMA TUZAĞI
Sinek yakalama tuzağı olarak herkesin bildiği duvara monte edilerek ve ya tavana asılı duran çeşitli büyüklüklerde levha biçimli efk cihazı olarak da bilinen sinek mücadelesi ürünüdür. Sinek yakalama tuzağı, ince karton üzerinde duran güçlü bir yapışkan ile hazırlanmış ve kapalı mekanlar içinde yüksekte asılı duran EFK cihazı (Sinek yakalama tuzağı) içine yerleştirildikten sonra, cihazın fişi prize takılır ve cihaz mavi renkli loş bir florasan ışığı yayarak karanlık ortamlarda sineklerin dikkatlerini çekerek gelip ışığın güçlü olduğu zemine konmak isteyecektir, böylece konarken bir daha uçamayacaklardır. Güçlü yapışkan en hafif nesneyi bile sarmalayıp bırakmamaktadır.
Kene ilaçlama yazımızı okudunuz mu ?